MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ....ΡΙΖΖΑ!!!!

It's Pizza time!

Η καλύτερη ζύμη για πίτσα που έχω δοκιμάσει...

Τα υλικά μας δίνουν 2 μεγάλες πίτσες ή 4-5 μικρότερες:

2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλυτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 1/3 φλυτζανιού ζεστό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 ½ κουταλάκι αλάτι

Σε μπολ ανακατεύουμε το ζεστό νερό με την μαγιά. Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι και χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ για 5 λεπτά, προσθέτοντας και το λάδι.
Μόλις η ζύμη γίνει μαλακή και ελαστική, τη βγάζουμε από το μπολ, την αλείφουμε με ελαιόλαδο και την ξαναβάζουμε στο μπολ. Την καλύπτουμε με πετσέτα και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
Μόλις διπλασιαστεί σε όγκο την μοιράζουμε στα 2 για να φτιάξουμε δυο μεγάλες πίτσες ή σε μικρότερα κομμάτια για μικρά πιτσάκια. Χρησιμοποιούμε λαδόκολλα για μεγαλύτερη ευκολία και από κει και πέρατα υπόλοιπα είναι θέμα γούστου - εγώ έβαλα σπιτική σάλτσα ντομάτας με πιπεριά και ρίγανη, λεπτές φετούλες από κίτρινο τυρί και φέτες μπέικον. Τις έψησα σε καλά προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Απολαύστε τις με ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα...

Μπορούμε να καταψύξουμε τα κομμάτια της ζύμης σε πλαστικά σακουλάκια τροφίμων, και να την χρησιμοποιήσουμε μόλις την χρειαστούμε.