MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Αρωματικά Ρυζοτρουφάκια με Λευκή Σοκολάτα σε Γλυκιά Σούπα Λωτού με Πορτοκάλι και Κάρδαμο



Ένα διαφορετικό γλυκό σερβίρεται σήμερα...που είχα έμπνευση!
Ελαφρύ,αρωματκό και με πλούσιες γεύσεις!
Μεγάλη έμπνευση ...

για τα ρυζοτρουφάκια
20-25 κομμάτια
150 gr. ρύζι basmati
250 gr. λευκή σοκολάτα
1 1 /2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη λεβάντας
1/2 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας λικέρ μαστίχα
1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
3/4 φλυτζάνι από το νερό που βράσαμε το ρύζι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 1/2 φλυτζάνι καρύδα
Μερικά αποξηραμένα λουλουδάκια λεβάντας
για την σούπα λωτού
4 ώριμους λωτούς
Χυμό από ένα μεγάλο πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη

Ας δούμε πώς φτιάχνονται
τα ρυζοτρουφάκια
Βράζουμε το ρύζι το στραγγίζουμε και δεν ξεχνάμε να κρατήσουμε 1/2 φλυτζάνι από το νερό που βράσαμε το ρύζι.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος,το νερό,την ζάχαρη,το ξύσμα,το λικέρ,το βούτυρο από το ρύζι να πάρουν 1-2 βράσεις.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα θρυματισμένη,ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει.
Αφήνεται να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αλέθουμε ελαφρά το ρύζι στο multi.
Σε ένα μπώλ ριχνουμε το ρύζι,το μείγμα σοκολάτας και την καρύδα.
Ζυμώνουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο 30' λεπτά.
Με ένα κουταλάκι παίρνουμε μείγμα και πλάθουμε τρουφάκια.
η σούπα λωτού
Πολτοποιούμε την σάρκα του λωτού.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τον λωτό,το πορτοκάλι και την ζάχαρη.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 6-8 λεπτά περίπου,προσθέτουμε το κάρδαμο.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο λίγη σούπα και τοποθετούμε μέσα 5 ρυζοτρουφάκια.
Πασπαλίζουμε με τα αποξηραμένα λουλουδάκια λεβάντας!
Tips: Άν δεν έχουμε ζάχαρη λεβάντας χρησιμοποιούμε ροδόνερο ή άρωμα βανίλιας.
Τα ρυζοτρουφάκια μπορείτε να τα βάλετε σε χαρτάκι και κατόπιν στο ψυγείο και να τα σερβίρετε χωρίς την σούπα.