Τα υλικά έδωσαν 2 ταρτιέρες όπως αυτή της φωτό...
Για τη ζύμη:
5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
3 βανιλλιες
Για τη γέμιση:
6 κόκκινα μήλα
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2-3 κουταλιές κανέλλα
Προαιρετικά για γαρνίρισμα:
Λίγη ζάχαρη άχνη
Τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη του κρεμμυδιού και τα αφήνουμε λίγο να σουρώσουν.
Μετά σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα μήλα, τη ζάχαρη και την κανέλλα.

Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες και ζυμώνουμε με το χέρι. Γίνεται μια ζύμη σκληρή και ψιχουλιαστή.

Σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί απλώνουμε τη μισή ζύμη και την πατάμε καλά να απλώσει και να στρώσει,

μετά ρίχνουμε το μίγμα με τα μήλα

και από πάνω την υπόλοιπη ζύμη "ψιχουλιαστή" (εξ ου και το όνομα...)

Ψήνουμε τη μηλόπιττα στους 180 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά.

Όταν την σερβίρουμε ρίχνουμε αν θέλουμε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη.