οκολατένια αμυγδαλόπιτα
Για το γλυκό:
200 γρ αμύγδαλα
50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γρ ζάχαρη
4 αυγά
110 γρ βιτάμ
250 γρ κουβερτούρα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
110 γρ ζάχαρη
300 γρ φρέσκος χυμός πορτοκάλι
3-4 κουταλιές λικέρ της αρεσκείας σας
Ζεματάμε τα αμύγδαλα σε βραστό νερό, τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε.
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν-μαρί μαζί με το βούτυρο.
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη
Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα με έλασμα Νο 20,
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, αφαιρούμε τη φόρμα και τοποθετούμε σε πιατέλα.