Κέικ μπανάνας με γλάσο καφέ
Για το κέικ:
180γρ βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου)
180γρ καστανή ζάχαρη
250γρ φαρίνα
3 αβγά
2 μεγάλες ώριμες μπανάνες λιωμένες
140γρ γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σούπας στιγμιαίος καφές διαλυμένος σε 1 κουτ. σούπας νερό
2 κουταλιές κανέλα (και παραπάνω αν σας αρέσει)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
100γρ χοντροκοπανισμένα καρύδια (προαιρετικά)
για το γλάσο:
½ φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουτ. σούπας νερό
1 κουτ. γλυκού στιγμιαίος καφές
Βουτυρώστε και αλευρώστε δύο ορθογώνιες φόρμες (23x12cm).
Εγώ φοβήθηκα ότι δεν θα φτάσει το μίγμα και για τις δύο, γι αυτό γέμισα μια φόρμα μόνο και με το υπόλοιπο έφτιαξα 6 muffins. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε muffins με όλο το μίγμα, θα βγουν σίγουρα 12 κομμάτια, ίσως και κάνα-δυο παραπάνω.
Σταδιακά ρίξτε τις μπανάνες, τον καφέ, το γιαούρτι και την κανέλα.
Προσθέστε στο μείγμα το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας για να ενσωματωθεί καλά.
Τέλος, ρίξτε τα καρύδια και ανακατέψτε ελαφρά.
Γεμίστε τις φόρμες σας μέχρι τα 3/4, για να αφήσετε χώρο να ανέβει το κέικ.
Για το γλάσο: Κοσκινίστε την άχνη ζάχαρη. Διαλύστε τον καφέ στο νερό και με ένα πιρούνι ανακατέψτε με τη ζάχαρη. Αν χρειάζεται προσθέστε λίγο νερό ακόμα για να έχετε ένα υγρό αλλά όχι νερουλό μίγμα.
.....ΚΑΙ ΓΕΥΘΕΙΤΕ ΤΟ!!!!