Ταραμοσαλάτα με ψωμί
Για ένα μεγάλο μπολ:
½ φλυτζάνι ταραμάς (130 γρ περίπου)
1 ½ φλυτζάνι ψίχα ψωμιού
1 ½ - 2 φλυτζάνια ελαιόλαδο
Χυμός 1 μέτριου λεμονιού
1 κρεμμύδι ξερό
(τα υλικά είναι κατά προσέγγιση ~ ίσως να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο ψωμί, λάδι ή λεμόνι)
Βάζουμε την ψίχα του ψωμιού σε νερό να μουσκέψει καλά και την στύβουμε να φύγουν τα νερά.
Βάζουμε τον ταραμά στο γουδί, ρίχνουμε 3-4 σταγόνες λάδι για να μην κολλάει και τον χτυπάμε για 1 λεπτό.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ψωμί με βραστή πατάτα που την έχουμε λιώσει καλά!