Πλεξούδα με φέτα και πιπεριά
Υλικά για 1 πλεξούδα:
1 φύλλο σφολιάτα Κανάκη κουρού
6 κουταλάκια πολτός ελιάς
150 γρ φέτα λιωμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης (από βάζο)
1 κουταλάκι ρίγανη
1 αυγό
Λίγο σουσάμι
Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα.
Ανοίγουμε το φύλλο και το απλώνουμε όπως είναι στο χαρτί της συσκευασίας του.
Το κόβουμε κάθετα σε 3 λωρίδες από την μεγαλύτερη πλευρά.
Αλείφουμε κάθε λωρίδα με 2 κουταλάκια από τον πολτό ελιάς.
Τις πιέζουμε καλά να κολλήσουν.
Ενώνουμε τις 3 λωρίδες μαζί και πιέζουμε να κολλήσουν καλά στην άκρη. Μετά πλέκουμε όπως κάνουμε με το τσουρέκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Νοστιμότατο και πολύ εμφανίσιμο!