Για τα κοκκινιστά, γεμίζουμε την κατσαρόλα μέχρι την μέση με νερό και ρίχνουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές πελτέ.
Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια και βράζουμε για μια ώρα, φροντίζοντας στο τέλος να έχει γίνει μια ωραία και δεμένη σάλτα χωρίς πολλά ζουμιά.
Σερβίρουμε τα μεν άσπρα σε βαθύ πιάτο με μπόλικο ζουμάκι, τα δε κοκκινιστά σε ρηχό πιάτο με σαλτσούλα τριγύρω τους.
Και στις δύο περιπτώσεις όμως απαραίτητη προϋπόθεση είναι το φρεσκοτριμμένο πιπεράκι !!!