Τούτη η κλασική φανουρόπιτα έγινε πολύ αφράτη και νόστιμη χωρίς να είναι πολύ γλυκιά ούτε βαριά...
Τα υλικά έδωσαν ένα μεγάλο παραλληλόγραμο ταψί, 12-16 κομμάτια:
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ ζάχαρη
250-300 γρ σταφίδες μαύρες και ξανθές
1 γεμάτη κουταλιά σούπας κανέλλα
1 γεμάτη κουταλιά σούπας γαρύφαλλο σκόνη
1 ποτήρι λάδι (μισό ηλιέλαιο-μισό ελαιόλαδο)
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι νερό
1 φλυτζανάκι κονιάκ
1 φλυτζανάκι λεμόνι μέσα στο οποίο διαλύω 1 γεμάτο κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι baking powder
250-300 γρ σταφίδες μαύρες και ξανθές
1 γεμάτη κουταλιά σούπας κανέλλα
1 γεμάτη κουταλιά σούπας γαρύφαλλο σκόνη
1 ποτήρι λάδι (μισό ηλιέλαιο-μισό ελαιόλαδο)
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι νερό
1 φλυτζανάκι κονιάκ
1 φλυτζανάκι λεμόνι μέσα στο οποίο διαλύω 1 γεμάτο κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι baking powder
Χτυπώ με το σύρμα των αυγών το λάδι, το χυμό πορτοκάλι, το νερό, το κονιάκ, τα κανελογαρύφαλλα και τη ζάχαρη.
Τέλος ρίχνω τις σταφίδες ελαφρά αλευρωμένες χωρίς να ανακατέψω σχεδόν καθόλου.