Φανουρόπιτα

1/4 κιλού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού λάδι
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι νερό
1 φλυτζανάκι καφέ κονιάκ
χυμός ενός λεμονιού
1 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική (σκόνη)
1 κουταλάκι γλυκού baking powder
300 γρ σταφίδες μαύρες και ξανθές ανακατεμένες
1 κουταλιά σούπας τριμμένη κανέλλα
1 κουταλιά σούπας τριμμένο γαρύφαλλο

Πασπαλίζουμε τις σταφίδες με λίγο αλεύρι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και να μην πάνε στον πάτο του ταψιού.

Ανακατεύουμε καλά σε μπολ το λάδι, το πορτοκάλι, το νερό, τα κανελλογαρύφαλλα, το κονιάκ και τη ζάχαρη με το σύρμα των αυγών.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανατατεύουμε καλά. Μετά τις σταφίδες και το λεμόνι μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.

Το μίγμα γίνεται χυλός και όχι ζύμη.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα ταψί, αδειάζουμε μέσα το μίγμα 

και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 3/4 περίπου.
