Μαρμελάδα βερύκοκο
2 κιλά βερύκοκα
1 ½ κιλό ζάχαρη
Χυμό 2 λεμονιών
Πλένουμε καλά τα βερύκοκα, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στη μέση αφαιρώντας το κουκούτσι.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μισό φλιτζάνι νερό να σιγοβράσουν μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Αφήνουμε τη μαρμελάδα να σιγοβράσει μέχρι να λιώσουν τα βερύκοκα, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Αν κολλήσει αλλάζουμε αμέσως κατσαρόλα.
Την αφήνουμε τουλάχιστον μια νύχτα για να κρυώσει καλά.
Τη μεταφέρουμε σε γυάλινα βάζα που κλείνουν καλά και τα οποία έχουμε αποστειρώσει βράζοντάς τα.
Πριν κλείσουμε τα βάζα ρίχνουμε μερικές κουταλιές κονιάκ στην επιφάνεια, για να διατηρηθεί η μαρμελάδα μας καλύτερα.
Μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι και 1 χρόνο – αν προλάβουμε βέβαια !!!