Μπακαλιάρος σε κρούστα
Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια και τα ραντίζουμε με λίγο ξύδι - ιδιαίτερα στο εσωτερικό τους. Τα αφήνουμε για λίγη ώρα και μετά τα πλένουμε, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε 2 ή 3 κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθός τους.
Αλατίζουμε ελαφρά.
Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε 2 φλυτζάνια αλεύρι με λίγο αλάτι. Προσθέτουμε λίγο-λίγο ένα μεγάλο κουτί μπύρα ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να έχουμε ένα πηχτό ομοιογενές κουρκούτι.
Ανάλογα με την ποσότητα του αλευριού, αυξομειώνουμε την ποσότητα της μπύρας.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί καλά. Βουτάμε ένα-ένα τα κομμάτια του ψαριού στο κουρκούτι να καλυφθούν καλά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με προσοχή.
Τηγανίζουμε τα ψάρια, σε μάλλον δυνατή φωτιά, από όλες τις πλευρές, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει το πολύ λάδι.