Σουπιές με ρύζι
Για 4-5 μερίδες:
1 κιλό σουπιές (εγώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένες)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 ποτήρι λάδι
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
3 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 φλυτζάνια ρύζι γλασέ ή αρμπόριο ή για πιλάφι
Αλάτι και λίγο πιπέρι
Κόβουμε τις σουπιές σε κομμάτια, τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Προσθέτουμε το κρασί, περιμένουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τις ντομάτες, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει αλλά να μην λασπώσει.