Σπανακόρυζο
Υλικά για 4-5 μερίδες:
1 κιλό σπανάκι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές άνιθος
3-4 κουταλιές πελτές
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλη κούπα ρύζι
αλάτι και πιπέρι
Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε καλά και το κόβουμε με τα χέρια σε δυό-τρία κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος των φύλλων.
Βάζουμε τα κρεμμύδια με το λάδι να σοταριστούν ελαφρά και προσθέτουμε το σπανάκι.
Ανακατεύουμε συχνά γιατί το ρύζι έχει την κακή συνήθεια να κολλάει και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.
Οταν κρίνουμε ότι το ρύζι είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα, το αφήνουμε 10' να σταθεί και σερβίρουμε.
Μια άλλη εκδοχή αυτού του φαγητού είναι να μην βάλουμε πελτέ, αλλά να το αφήσουμε με το λάδι του μόνο. Σε αυτή την περίπτωση στο τέλος προσθέτουμε μπόλικο χυμό λεμονιού...