Μια ωραιότατη συνταγή του Παρλιάρου, κάτι μεταξύ γλυκού του κουταλιού και μαρμελάδας ~ απολαύστε το σκέτο, πάνω σε γιαούρτι ή σε παγωτό, σε φρυγανισμένο ψωμάκι με βούτυρο ή ακόμα και σε πάστα φλώρα!Το έφτιαξα δοκιμαστικά (γι αυτό σε μικρή ποσότητα – έβγαλε 2 μέτρια βάζα) και ενθουσιάστηκα:
Έπλυνα καλά 4 πορτοκάλια βιολογικής καλλιέργειας και τα έβαλα σε αρκετό νερό να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 1 ώρα.

Μόλις κρύωσαν λίγο τα έκοψα σε λεπτές φέτες –πετώντας τις άκρες- και μετά σε κυβάκια.

Τα ζύγισα μαζί με τον χυμό που έβγαλαν όταν τα έκοψα

και πρόσθεσα την ίδια ποσότητα ζάχαρης (ήταν 700 γρ τα πορτοκάλια άρα έβαλα 700 γρ ζάχαρης).

Τα έριξα όλα μαζί στην κατσαρόλα και τα έβαλα να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.

Σε 20 λεπτά περίπου ήταν έτοιμα.
Εν τω μεταξύ αποστείρωσα τα βάζα ~ τα ξέπλυνα με καυτό νερό, τα τοποθέτησα ανάποδα στην σχάρα του φούρνου πάνω σε καθαρή πετσέτα και τα έβαλα στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 10 λεπτά.

Κατόπιν γέμισα τα ζεστά βάζα με το καυτό γλυκό μέχρι επάνω,

τα σφράγισα με το καπάκι τους, τα γύρισα ανάποδα και τα άφησα να κρυώσουν.
Τέλειο γλυκάκι με πολλές εφαρμογές!