Κοτόπουλο με ανθότυρο
Για 4 μερίδες:
4 φιλέτα κοτόπουλο 700 γρ περίπου
3 κουταλιές μουστάρδα πικάντικη
200 γρ γιαούρτι πλήρες
2 κουταλιές θυμάρι – αποξηραμένο είχα και αυτό έβαλα
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμός 2 λεμονιών
250 γρ ανθότυρο λιωμένο με πηρούνι
4 κουταλιές γάλα φρέσκο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια.
Βάζουμε σε μπολ τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί. Το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάδα του για 10 λεπτά.
Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, ρίχνουμε αλάτι και σιγοψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.
Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά, προσθέτουμε το ανθότυρο και το γάλα και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια πηχτή σάλτσα, θέλει κανένα 5λεπτο περίπου.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.
3 κουταλιές μουστάρδα πικάντικη
200 γρ γιαούρτι πλήρες
2 κουταλιές θυμάρι – αποξηραμένο είχα και αυτό έβαλα
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμός 2 λεμονιών
250 γρ ανθότυρο λιωμένο με πηρούνι
4 κουταλιές γάλα φρέσκο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια.
Βάζουμε σε μπολ τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί. Το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, ρίχνουμε αλάτι και σιγοψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.