Σαλάτα φασόλια με τόνο
200 γρ φασόλια άσπρα μικρά
1 κονσέρβα τόνο σε νερό
1 ξερό κρεμμύδι
1 ντομάτα
1 κουτ. σούπας κάπαρη ψιλή
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
χυμός λεμονιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Μουλιάζετε από την προηγούμενη τα φασόλια. Την επόμενη τα στραγγίζετε και τα βράζετε να μαλακώσουν καλά χωρίς να λιώσουν. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Στραγγίζετε τον τόνο και τον προσθέτετε στα κρύα φασόλια. Προσθέτετε τη ντομάτα κομμένη σε κύβους, το κρεμμύδι σε ροδέλες, την κάπαρη ξεπλυμένη και στραγγισμένη και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε και την αφήνετε σκεπασμένη στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρετε. Την βγάζετε, προσθέτετε το αλατοπίπερο, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, ανακατεύετε και σερβίρετε.