Γίγαντες με φέτα
Υλικά: 1 σακ. γίγαντες ή 500γρ χύμα - 2 κρεμμύδια - 2 σκελίδες σκόρδο - 1,1/2 κουτ. γλ. χοντρό αλάτι - 1/2 κ.γ. μάυρο πιπέρι - ρίγανι/θυμάρι/δεντρολίβανο - λίγη ζάχαρη - 1/2 κιλό φέτα - πασάτα ή ντομάτα τριμμένη - λάδι - νερό.
Εκτέλεση: Βράζουμε τους γίγαντες στην χύτρα. Οταν βράσουν τους βάζουμε σε ένα ταψι με καπάκι ή σε γάστρα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και την σάλτσα. Βάζουμε το λάδι (1 κούπα είναι καλή ποσότητα) και το νερό (προσθέτω νερό απο την κατσαρόλα που έβρασαν τα όσπρια) μέχρι να τους καλύψει. Απο πάνω βάζουμε σε κομματάκια το σκόρδο και κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια.Τέλος κόβουμε την φέτα βάζουμε το καπάκι και τους ψήνουμε στους 220c στην αρχή και στους 200c μέχρι το τέλος.
Συνολικός χρόνος ψησίματος είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.
Το μικρό μου μυστικό στους γίγαντες είναι το curry. Δένει πολύ ωραία με τα υπόλοιπα.