MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ!!!!!!




<>Τα υλικά μας για το μεγάλο ταψί του φούρνου:



2 φύλλα σφολιάτας κουρού
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πράσο
1 ματσάκι μυρώνια
1 ματσάκι καυκαλίθρες
1 ματσάκι λάπατα
1 μικρό ματσάκι άνηθο
λίγο σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
δυόσμο φρέσκο ή ξερό
3 μεγάλα αυγά
1 κούπα κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
φρεσκοτριμμένο πιπεράκι
400 γρ. φέτα σκληρή
Πως την φτιάχνουμε
Πλένουμε πολύ καλά τα χορταρικά και τα χοντροκόβουμε σε μια λεκάνη.
Δεν βάζω αλάτι, γιατί η φέτα είναι αλμυρή. Αν όμως δεν θέλετε να βάλετε την φέτα, τότε θα αλατίσετε σ’ αυτή τη φάση τα χορταρικά.
Σε ελαιόλαδο σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο, τα οποία έχουμε κόψει σε ροδέλες.
Αφού γλασαριστούν λίγο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα χορταρικά, εκτός από τον άνηθο και τον δυόσμο. Τα φέρνουμε μερικές βόλτες, προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι και τα αφήνουμε στην φωτιά περίπου 10 λεπτά να μαλακώσουν και να απορροφηθούν τα υγρά.
Προσθέτουμε τον άνηθο και τον δυόσμο, ανακατεύουμε λίγο ακόμα και αποσύρουμε από την φωτιά.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στα χορταρικά μαζί με την κρέμα γάλακτος. Τελευταία προσθέτουμε την φέτα χοντροτριμμένη και φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.
Λαδώνουμε καλά το ταψί μας και απλώνουμε το ένα φύλλο να καλύψει την βάση και τα πλαϊνά του ταψιού.
Αδειάζουμε την γέμιση πάνω στο φύλλο και την «στρώνουμε» ομοιόμορφα. Η γέμιση είναι σχετικά υδαρής, όχι σφικτή. Θα σφίξει βέβαια, αλλά η πίτα μας θα είναι «ζουμερή», όχι «στεγνή».
Πάνω από την γέμιση απλώνουμε το δεύτερο φύλλο και ενώνουμε τις άκρες των 2 φύλλων περιμετρικά.
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο, αντιστάσεις πάνω-κάτω, με ενισχυμένη την κάτω αντίσταση (αν υπάρχει), μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!