MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΑΥΓΩΝ!!!





Τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε παραδοσιακά τα αυγά μας, παρόλο που κάποιοι προτιμούν να τα αγοράζουν έτοιμα βαμμένα αυγά τα τελευταία χρόνια. Προς πείσμα των καιρών εμείς συνεχίζουμε να βάφουμε μόνοι μας τα πασχαλινά αυγά μας. Ας δούμε όμως μερικά βασικά μυστικά για να τα βάψουμε σωστά.




1. Καταρχήν προσέχουμε τι αυγά επιλέγουμε. Τα καφέ αυγά προσφέρουν πιο βαθυ κόκκινο χρώμα ενώ τα λευκά είναι προτιμότερα για τα υπόλοιπα χρώματα καθώς και για τα αυγά που διακοσμούμε με φύλλα φυτών.

2. Αφήνουμε τα αυγά έξω από το ψυγείο, σε θερμοκρασία δωματίου.

3. Καθαρίζουμε τα αυγά μας καλά με ξύδι. Έτσι απομακρύνεται όλη η βρωμιά που μπορεί να έχουν αλλά και το χρώμα της σφραγίδας.

4. Βράζουμε τα αυγά μας σε σιγανή φωτιά για περισσότερη ώρα, περίπου 10-12 λεπτά ώστε να μη μας σπάσουνε. Τοποθετούμε μόνο μια στρώση αυγών στην κατσαρόλα μας.

5. Ακολουθούμε τις οδηγίες της βαφής όταν χρησιμοποιούμε έτοιμη βαφή. Άλλες απαιτούν μόλις 3 λεπτά και άλλες περισσότερη ώρα. Το μυστικό για βαμμένα αυγά χωρίς σημάδια, δεν είναι στην τεχνική τόσο όσο στην ποιότητα της βαφής, αυτό το κατάλαβα μετά από πολλά χρόνια.

6. Αφήστε τα να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια γυαλίστε τα καλά με λάδι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΒΑΨΙΜΟ...Κ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!


Υ.Γ. ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Κ ΟΧΙ ΤΑ ΞΕΝΟΦΕΡΤΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ!!!!!