MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΚΕΊΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ!!!!




Για να φτιάξουμε το κεικ χρειαζόμαστε:
Ένα φαριν-απ των 500 γρ.
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
το ξύσμα και τον χυμό από 2-3 πορτοκάλια
2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο)
4 αυγά
για το στόλισμα
3- 4 πορτοκάλια πλυμένα καλά,
2 ποτήρια ζάχαρη
και λίγη άχνη
Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί αρκετά καλά.
Προσθέτουμε διαδοχικά το γάλα, το ξύσμα , τον χυμό και σιγά – σιγά το αλεύρι.
Εάν η ζύμη μας είναι σφιχτή προσθέτουμε ακόμη λίγο γάλα (αδιάλυτο).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 περίπου μια ώρα
Όση ώρα ψήνεται το κέικ φτιάχνουμε το γλυκό πορτοκάλι που θα το στολίσουμε!!


Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια από τις φλούδες με τον τρόπο που βλέπετε.Τα φρούτα που μένουν τα κόβουμε στην μέση ή στα τέσσερα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις φλούδες και τα κομμένα πορτοκάλια, την ζάχαρη και νερό μέχρι να τα σκεπάζει και τ’ αφήνουμε να βράσουν καλά.Στην πορεία θα χρειασθεί να προσθέσουμε νεράκι.
Θα τα βγάλουμε σχεδόν μαζί με το κέικ, γιατί οι πορτοκαλόφλουδες πρέπει να είναι ζεστές για να μπορέσουν να πάρουν το σχήμα που θέλουμε επάνω στο κέικ.
Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να πάρει μια ανάσα και το ξεφορμάρουμε .
Πασπαλίζουμε από πάνω ζάχαρη άχνη με ένα σουρωτηράκι του τσαγιού ή με έναν αχνορίχτη και στολίζουμε με τις φέτες του πορτοκαλιού.
Ότι έμεινε στην κατσαρόλα ΔΕΝ το πετάμε, απλά το τσακίζουμε!!!! είναι υπέροχο γλυκό του κουταλιού !!!!Εδώ έχουμε και μια σοκολατένια εκδοχή τουΤΙΡ: για να έχετε αφράτα κέικς, καλό είναι να έχετε κοσκινίσει το αλεύρι.
Καλή επιτυχία!