MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ Κ ΓΑΡΙΔΕΣ!!!



Υλικά για 12 άτοµα

1 κιλό φρέσκα µύδια
1 κιλό γαρίδες Νο 1 ή 2
8 πράσινες πιπεριές κέρατο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξερό κρεµµύδι
20 ντοµατίνια
2 σφηνάκια τσίπουρο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 µατσάκι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
1 κουτ. της σούπας βασιλικό
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Καθαρίζετε και ξεπλένετε τα µύδια. Καθα­ρίζετε τα κελύφη από τις γαρίδες χωρίς να αφαιρέσετε τα κεφάλια τους. Ψιλοκόβετε το κρεµµύδι και το σκόρδο. Σε ένα µεγά­λο βαθύ τηγάνι σοτάρετε το κρεµµύδι και το σκόρδο και µόλις πάρουν χρώµα ρίχνε­τε τα µύδια και το κρασί και τα σκεπάζετε. Τα αφήνετε για λίγα λεπτά σε δυνατή φω­τιά µέχρι να ανοίξουν. Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρετε τις πιπεριές σε λίγο ελαιόλαδο και όταν αρχίσουν να µαραίνονται ρίχνετε τα ντοµατίνια και το βασιλικό. Αλατίζετε και αφήνετε σε µέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Σοτάρετε ης γαρίδες ξεχωριστά σε λίγο ελαιόλαδο, τις αλατίζετε και τις σβήνετε µε το τσίπουρο. Τις αφήνετε για λίγα λεπτά στη φωτιά µέχρι να µαγειρευτούν,
Σε ένα µεγάλο πυρίµαχο σκεύος ανακατεύ­ετε τις γαρίδες µε τις πιπεριές και τα µύδια, πασπαλίζετε µε το µαϊντανό και σερβίρετε.

Όστρακα με τη φρεσκάδα της θάλασσας
Τα µύδια πρέπει πάντα να µαγειρεύονται ζωντανά, πράγµα που σηµαίνει ότι πρέπει και να αγοραζονται ζω­ντανά. Ελέγξτε ότι το όστρακο είναι υγρό και γυαλιστερό και ότι το µύδι µυρίζει θάλασσα. Τα µύδια καλλιέρ­γειας συνήθως δεν έχουν «γένι», ενώ τα µύδια από τη θάλασσα το έχουν ακόµη - πρέπει να το αφαιρέσετε πριν τα µαγειρέψετε.Όµως το πιο σηµαντικό είναι να τσεκάρετε αν το όστρακο είναι ερµητικά κλειστό ή αν κλείνει µόλις το χτυπήσετε µε το δά­χτυλό σας. Αυτό σηµαίνει ότι τα µύ­δια είναι ζωντανά, άρα βρώσιµα. Αν είναι ανοιχτά και δεν κλείνουν, µην τα αγοράσετε. Επίσης, προσπαθήστε να αποφύγετε σπασµένα όστρακα και µύδια που σας φαίνονται πολύ βαριά ή πολύ ελαφριά στο χέρι. Μό­λις πάτε σπίτι,αν παρατηρήσετε ότι κάποια όστρακα είναι ανοιχτά ή δεν κλείνουν, πετάξτε τα αµέσως.