MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ!!!


Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα (αναμονή 1 νύχτα)
Χρόνος Μαγειρέματος: 35 λεπτά
Μερίδες: 6

Υλικά

    ρεβίθια: 250 γρ. κρεμμύδι
    1 ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες
    λιωμένες μαϊντανός 3-4 κουταλιές ψιλοκομμένος
    κύμινο: 1 κουταλάκι τριμμένο
    μπέικιν πάουντερ: 1/2 κουταλάκι
    σόδα σκόνη: λίγη
    σπορέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    φύλλα σαλάτας για το σερβίρισμα

    Για τη σάλτσα γιαουρτιού
    γιαούρτι στραγγιστό: 100 ml
    ταχίνι: 2 κουταλιές της σούπας
    σκόρδο: 1 σκελίδα λιωμένη
    λεμόνι: 1/2, ο χυμός
    ελαιόλαδο: 3 κουταλιές της σούπας
    αλάτι: λίγο
    πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

    ΑΝ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ!!!!


Βήματα παρασκευής

1 Βάζετε τα ρεβίθια σε μπολ με κρύο νερό και σόδα και τα αφήνετε για μία νύχτα. Την επομένη στραγγίζετε καλά τα ρεβίθια και τα μεταφέρετε στο μπλέντερ. Τα πολτοποιείτε.

2 Προσθέτετε στα ρεβίθια όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σπορέλαιο και τα φύλλα σαλάτας, συνεχίζοντας να δουλεύετε το μείγμα στο μπλέντερ ώσπου να φτιάξετε ένα λείο πολύ πηχτό πολτό. Τον αφήνετε να μείνει 30΄ στο ψυγείο.

3 Για τη σάλτσα γιαουρτιού, βάζετε όλα τα υλικά σε μπολ και τα χτυπάτε ώσπου να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τον πολτό στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή του σερβιρίσματος.

4 Βρέχετε λίγο τα χέρια σας και πλάθετε με το μείγμα 24 στρογγυλά φαλάφελ (κεφτεδάκια). Ζεσταίνετε σε βαθύ τηγάνι αρκετό λάδι (σπορέλαιο ή ελαιόλαδο) και τηγανίζετε τα φαλάφελ λίγα λίγα για 2-3΄ ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε πάνω σε φύλλα σαλάτας συνοδεύοντας με τη σάλτσα τους.