MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΊΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ!!!


Θα χρειαστούμε:
Για το κέικ:
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 περίπου κούπα κακάο σκόνη
2-2,5 κούπες ζάχαρη
5 αυγά
3/4 κούπας βούτυρο
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο ή 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες άρωμα
1 κοφτό κουταλάκι σόδα
Για την φραουλένια γέμιση
300 ml κρέμα γάλακτος
¼ κούπας ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες άρωμα
1,5 κούπες φράουλες κομμένες στα δύο ή στα τέσσερα αν είναι μεγαλύτερες.
Για το φραουλένιο γλάσο:
1 λευκή σοκολάτα
1 κούπα ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
1/4 κούπας λιωμένες φραουλίτσες
Για το σοκολατένιο γλάσο:
125 γρ. κουβερτούρα
2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
2 κρόκους αυγών
3 κουταλιές γάλα εβαπορέ αδιάλυτο ή 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
Για την διακόσμηση
Νιφάδες κουβερτούρας (κυκλοφορούν σε Σ/Μ) ή τριμμένη σοκολάτα
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε πρώτα το κέικ
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα ή την κρ. γάλακτος και τις βανίλιες, συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμα. Τελευταία προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά (αλεύρι, κακάο, σόδα) τα οποία έχουμε ήδη ανακατέψει σε ξεχωριστό μπωλ. Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε ανάλογα με τον φούρνο μας (περίπου 50-60΄)
Μέχρι να κρυώσει λίγο το κέικ μας, ετοιμάζουμε την φραουλένια γέμιση.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τις βανίλιες σε σφικτή σαντιγί. Αν βαριόμαστε χρησιμοποιούμε έτοιμη σαντιγί. Προσθέτουμε τις φραουλίτσες κομμένες σε κομμάτια και όχι λιωμένες και ανακατεύουμε απαλά, να καλυφθούν με την σαντιγί.
Επειδή το κέικ μας δεν έχει κρυώσει ακόμα, ετοιμάζουμε και το γλάσο, ένα από τα δύο είπαμε, όποιο θέλουμε.
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά του γλάσου που διαλέξαμε και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
Το κέικ έχει επιτέλους κρυώσει αρκετά. Το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Πολύ προσεχτικά, με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε το επάνω μέρος του κέικ (προσοχή, το κέικ που θα μείνει κάτω, να είναι περισσότερο από το κομμάτι που αφαιρέσαμε).

Αφαιρούμε ένα τμήμα από την «ψίχα» του κάτω κέικ, περιμετρικά. Με ένα κουταλάκι πιέζουμε την υπόλοιπη ψίχα, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα βαθούλωμα. Γεμίζουμε το βαθούλωμα με την φραουλένια γέμιση και τοποθετούμε προσεχτικά από πάνω το κομμάτι του κέικ που είχαμε αφαιρέσει.
Καλύπτουμε όλο το κέικ με το γλάσο της επιλογής μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα. Στο διάστημα αυτό το γλάσο αρχίζει να «σφίγγει.»
Κατά διαστήματα, με ένα μαχαιράκι, μαζεύουμε το γλάσο που έχει κυλήσει στην πιατέλα και το «ανεβάζουμε» πάνω στο κέικ μας. Όταν πια το γλάσο στέκεται πάνω στο κέικ, βγάζουμε την πιατέλα από το ψυγείο και το πασπαλίζουμε με τις νιφάδες κουβερτούρας ή την τριμμένη σοκολάτα. Η αν έχουμε διαλέξει το σοκολατένιο γλάσο, μπορούμε να το αφήσουμε μόνο με το γλάσο του.
Το κέικ διατηρείται στο ψυγείο κατά προτίμηση, λόγω της φραουλένιας γέμισης που περιέχει.
Καλή επιτυχία.!!!!