MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ Κ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ- ENERGY ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΥΟ!!!


Υλικά:

  • 300γρ σοκολάτα
  • 120γρ ταχίνι
  • 3 κουταλιές σούπας μέλι
  • 10 μπισκότα digestive
  • 100γρ ξηρούς καρπούς και φρούτα (καρύδια, σταφίδες, χουρμάδες, stem ginger, γλυκά κουταλιού ψιλοκομμένα)

Εκτέλεση:

Βρείτε πρώτα που θα φορμάρετε το μίγμα. Θέλει ένα μικρό σκεύος, περίπου 21Χ15, το οποίο θα λαδώσετε ελαφρά και θα στρώσετε μια διάφανη μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε "αυτιά" για να μπορέσετε να τα τραβήξετε στο ξεφορμάρισμα. Αν είναι φόρμα σιλικόνης, απλά λαδώστε την.

Αν έχετε μικρό τσέρκι βάλτε το πάνω σε λαδόκολλα και ρίξτε μέσα το μίγμα. Θα φτιάξετε μια στρογγυλή πλάκα σοκολάτας που θα κόψετε σε τριγωνάκια! Αν δεν σας βολεύει τίποτα, μπορείτε να φτιάξετε μπισκότα με το μίγμα, πλάθοντας μια ποσότητα σαν πατημένο κεφτεδάκι και να τα αφήσετε να στερεοποιηθούν στο ταψί.

Ετοιμάστε όλα τα υλικά. Η σοκολάτα θέλει γρήγορες κινήσεις. Σπάστε τα μπισκότα σε κομμάτια και βάλτε τα με τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα σε τηγάνι να ζεσταθούν σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αν τα υλικά είναι ζεστά δεν θα σφίξει απότομα η σοκολάτα.

Σε μπαιν μαρί, σε νερό που σιγοβράζει, βάλτε ένα μπολ- που δεν ακουμπά στην επιφάνεια του νερού- και μέσα βάλτε το ταχίνι, το μέλι και τα κομμάτια σοκολάτας να λυώσουν. Όταν το μίγμα είναι λείο, προσθέστε τα υπόλοιπα ζεστά υλικά. Ανακατέψτε καλά και ρίξτε στη φόρμα.

Βάλτε μεμβράνη πάνω στο μίγμα και πατήστε καλά να καθήσουν τα υλικά και να ενωθούν. Όταν κρυώσει ξεφορμάρετε, κόβετε και πασπαλίζετε με άχνη -αν θέλετε να εντυπωσιάσετε κι άλλο!

ΑΝΤΕ, ΝΑ ΓΛΥΚΑΘΟΥΜΕ Κ ΛΙΓΑΚΙ!!!!!!