MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

ΑΜΥΓΔΑΛΟΖΟΥΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ!!!!


Περιγραφή

Ρόφημα γευστικότατο με βάση το αμύγδαλο. Η συνταγή ειναι παραδοσιακή. Δεν υπάρχει γάμος ή αρραβώνας χωρίς αμυγδαλοζούμι. Επίσης το φτιάχνουμε σε ημέρες νηστείας οπως την Μεγάλη Παρασκευή.



Συστατικά



  • 1 κιλο αμυγδαλόψυχα τριμμένη πολύ καλά
  • 2 λίτρα νερό
  • 2 μασουρια κανέλα
  • 1 φλυτζάνι του καφέ ροδόνερο
  • 2 κούπες ζάχαρη (μπορείτε να προσθέσετε όση εσείς θέλετε)

Οδηγίες

  1. Βράζουμε το νερό με την κανέλα για δέκα λεπτά, στη συνέχεια ρίχνουμε την αμυγδαλόψυχα αφου έχουμε αφαιρέσει την κανέλα και αφήνουμε να βράσει για άλλα εφτά λεπτά.
  2. Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα μέσα στην οποία τοποθετούμε ενα σουρωτήρι. Μέσα στο σουρωτήρι βάζουμε ενα τουλπάνι και ρίχνουμε με μια βαθιά κουτάλα 3 με 4 κουταλιές απο το υλικό. Κλείνουμε το τουλπάνι και με την βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας αρχίζουμε να πιέζουμε καλά ωστε να βγεί ολο το ζουμί. Οταν πλέον δεν βγάζει άλλο, ανοίγουμε το τουλπάνι συμπληρώνουμε απο το υλικό και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι το τέλος.
  3. 'Επειτα πετάμε την αμυγδαλόψυχα και ρίχνουμε την ζάχαρη. Το βάζουμε να πάρει μερικές βράσεις για να δέσει. Ανακατεύουμε συνεχώς.
  4. Μόλις φουσκώσει τραβάμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το ροδόνερο. Το αμυγδαλοζούμι είναι έτοιμο.



Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρετε ζεστό αλλά και κρύο. Εάν είναι πολύ πηχτό το αραιώνουμε με λίγο νεράκι. Καλή επιτυχία σε όσους το δοκιμάσουν.