MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ...Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ!!!!


Η καρμπονάρα είναι ένα από τ' αγαπημένα ιταλικά ζυμαρικά και προσφέρεται σε πολλές εκδοχές, μιας που ο κάθε σεφ, αλλά και η κάθε νοικοκυρά έχουν βάλλει το χεράκι τους.Η εκδοχή που σας παραθέτω είναι η αυθεντική -έτσι για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης.
Υλικά:
  • 500 γρ. σπαγγέτι χοντρά ή μπουκατίνι,
  • 100 γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους,
  • 5-6 κρόκους αβγών,
  • 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος, μισό φλιτζάνι τριμμένο παρμεζάνα,
  • μισό φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο,
  • 2 κουταλιές βούτυρο και 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
Τρόπος παρασκευής:
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι μαζί και ρίχνετε μέσα το μπέικον και το μαιντανό.
  • Στο μεταξύ, βράζετε τα σπαγγέτι και τα σουρώνετε.
  • Σ' ένα μεγάλο πορσελάνινο μπολ χτυπάτε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος και το τυρί.
  • Μέσα εκεί ρίχνετε τα σπαγγέτι όσο είναι καυτά και ανακατεύτε καλά.
  • Έχει σημασία να είναι καυτά, γιατί από τη ζέστη τους μαγειρεύονται τ' αβγά, λιώνει το τυρί και πήζει η σάλτσα.
  • Ρίχνετε και το μπέικον και ανακατεύετε και πάλι καλά.
  • Σερβίρετε αμέσως, όσο είναι ζεστή η καρμπονάρα, με επιπλέον τυρί παρμεζάνα.

Σημείωση:
Το πιάτο αυτό συνοδεύει αρμονικά ένα ιταλικό ροζέ κρασί ή ένα φρουτώδες ελληνικό.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.......