MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΊΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ!!!!


Χρειαζόμαστε:
500 γρ. (1 πακέτο) αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
1 κουταλάκι μπέικιν
170 γρ. φυτικό βούτυρο (π.χ βιτάμ)
400 γρ. ζάχαρη
400 ml φυσικό χυμό πορτοκάλι (περίπου 1,5 ποτήρι)
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροτριμμένα
150 γρ. κόντιτα
75 ml λικέρ Grand Marnier ή λικέρ πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι σόδα
Το φτιάχνουμε
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν
Σε αρκετά βαθύ μπολ χτυπάμε το βούτυρο λιωμένο με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το λικέρ στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα και το αλεύρι με το μπέικιν.
Χτυπάμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το ξύσμα και τέλος τα κόντιτα τα οποία προηγουμένως έχουμε αλευρώσει καλά, διαφορετικά θα μας πάνε όλα στον πάτο. Αν τα αλευρώσουμε όμως, θα μοιραστούν μια χαρά μέσα στο κέικ.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά με φυτικό βούτυρο μια βαθιά φόρμα, πασπαλίζουμε οπωσδήποτε τον πάτο της με λίγο αλεύρι, και αδειάζουμε σ' αυτήν το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς, στον αέρα, για 40-50 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μας.
Αφήνουμε το κέικ για λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία...Κ καλοφάγωτο!!!!!!!!!