MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ Κ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ!!!!


Τα υλικά μας
για το παντεσπάνι του κορμού
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι κόκκινο
  • 1 βιτάμ
  • 1 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1/2 φλυτζάνι κακάο
  • 1/2 φλυτζάνι κονιάκ
για την γέμιση
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 gr. μερέντα ή nutella
  • 200 gr. κρέμα κάστανο (εγώ χρησιμοποίησα bonne maman μαρμελάδα κάστανο)
  • 2 κουταλιές της σούπα κονιάκ
για το σιρόπι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κακάο
  • 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 3/4 φλυτζάνι νερό
  • για το πασπάλισμα
  • Κακάο
  • Άχνη

Ας δούμε πώς φτιάχνεται
Παντεσπάνι
  • Χτυπάμε το βιτάμ με την ζάχαρη να αφρατέψει, προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύουμε το κονιάκ με το κακάο και το προσθέτουμε και αυτό.
  • Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθεί στο μείγμα.
  • Απλώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα δίσκο ή ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε για 15΄ λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να πήξει και προσθέτουμε την μερέντα, χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα.
  • Προσθέτουμε την κρέμα κάστανο και το κονιάκ και την βάζουμε στο ψυγείο.
Σιρόπι
  • Βάζουμε σε ένα μπρίκι τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε μέχρι να δέσει και αφήνουμε να κρυώσει.
Συναρμολόγηση
  • Απλώνουμε με ένα πινέλο το σιρόπι στο παντεσπάνι.
  • Απλώνουμε ένα μέρος της κρέμας και κλείνουμε σε ρολό,ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και κλείνουμε σε σφιχτό ρολό.
  • Βάζουμε το ρολό 5΄- 6΄ ώρες στο ψυγείο.
Πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο και σερβίρουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!