MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ!!!


Τα γεμιστά καλαμάρια γίνονται θαυμάσια και σε αρτυμένη εκδοχή σαν αυτή που σας προτείνουμε εδώ, αλλα και σε νηστίσιμη χωρίς τα τυριά με μπόλικα φρεσκα κρεμμυδάκια σοταρισμένα με ρύζι και μυρωδικά.



Χρόνος

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα & 30 λεπτά
Μερίδες: 4

Υλικά

    καλαμάρια: 4 μεγάλα
    ρύζι Καρολίνα: 4 κουταλιές της σούπας
    ελαιόλαδο: 6 – 7 κουταλιές της σούπας
    ντοματάκια κονσέρβας: 200 γρ. ψιλοκομμένα
    κεφαλογραβιέρα: ½ φλιτζάνι τριμμένη
    φέτα: 100 γρ. κομματιασμένη
    λεμονι: 1
    κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
    άνηθος: 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο
    αλάτι: λίγο
    πιπερι: φρεσκοτριμμένο


Βήματα παρασκευής

1 Καθαρίζετε τα καλαμάρια αφαιρώντας τη διαφανή μεμβράνη και τα σκληρά μέρη. Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια τους. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα πλοκάμια. Προσθέτετε το αλατοπίπερο,το ρύζι και τον άνηθο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 ‘.

2 Προσθέτετε τα ντοματάκια και βράζετε για 3-4’ ακόμη. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτετε τη φέτα και την κεφαλογραβιέρα. Γεμίζετε τα καλαμάρια με το μείγμα και τα τοποθετείτε σε μικρό ταψάκι. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και καλύπτετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο.

3 Ψήνετε στους 170ο C για 1 ώρα. Ανοίγετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10’. Περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού. Αφήνετε τα κρυώσουν και τα κόβετε σε φέτες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

ΑΥΤΗ Η ΕΚΔΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ, ΑΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ Κ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΤΥΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΑ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ, ΣΩΤΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΡΥΖΙ Κ ΜΥΡΩΔΙΚΑ....