MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ!!!!!


Άλλοι το τρώνε λεμονάτο, άλλοι ατζέμ εμένα η προτίμησή μου είναι με ντοματούλα -όχι ότι άμα μου φέρουν και δεν είναι κοκκινιστό θα το σνομπάρω.- αλλά κουβέντα να γίνεται!!
Όπως και να έχει είναι ένα πεντανόστιμο φαγάκι
Χρειαζόμαστε:
½ πακέτο μύδια περίπου 150 gr (εγώ έβαλα και λίγες γαρίδες)
1 κρεμμύδι μεγάλο
½ ντοματάκι ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι
δυόσμο
1 φλιτζάνι του καφέ τσίπουρο
αλάτι, πιπέρι, λάδι
3 περίπου κούπες του τσαγιού νερό (ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο να συμπληρώσετε)
Πάμε να το φτιάξουμε:
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φετάκια και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο νεράκι να μαραθεί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ντοματάκι (ή ψιλοκόβουμε 2 - 3 ώριμες ντομάτες) και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Προσθέτουμε λίγο λάδι, μετά από 3 λεπτά σβήνουμε με το τσίπουρο και ρίχνουμε τα μύδια.
Μετά από 5 λεπτά περίπου ρίχνουμε το ρύζι το οποίο έχουμε ήδη ξεπλύνει ένα δύο χέρια, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και ανακατεύουμε.
Όταν αρχίσει να βράζει, αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά να πιεί τα υγρά του ελέγχοντας μήπως χρειαστεί λίγο νερό ακόμα.
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία καθαρή πετσέτα και κλείνουμε με το καπάκι.
Αφήνουμε έτσι σκεπασμένη την κατσαρόλα για λίγη ώρα και μετά σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη Κ καλή επιτυχία!!!!!!!!