MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ Κ ΜΥΖΗΘΡΑ!!!

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!!



Συστατικά

Για τη ζύμη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώσει για μιά μαλακή ζύμη
Για τη γέμιση
  • 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό μυζήθρα ή αθότυρο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • δυόσμο, μάραθο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο λάδι
Για το άλειμμα
  • 1 αυγό χτυπημένο με ελάχιστο νερό
  • σησάμι

Οδηγίες

recipe image
1. Βάζουμε σε μιά λεκάνη το ψιλοκομμένο σπανάκι, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το μάραθο, τη μυζήθρα ή τον αθότυρο ότι προτιμάμε ή και τα δύο, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιγενές μείγμα.
Γεμίζουμε ένα πιάτο με το μείγμα που φτιάξαμε και ξεκινάμε.
recipe image
2. Φτιάχνουμε το ζυμάρι με το αλεύρι, το λάδι, το νερό και το αλάτι. Με ένα πλάστη ανοίγουμε φύλλο όχι πολύ λεπτό.
recipe image
3. Κόβουμε με το μαχαίρι σε τετράγωνα το φύλλο. Γεμίζουμε το κάθε τετράγωνο που κόψαμε με μιά κουταλιά της σούπας από τη γέμιση που έχουμε ήδη στο πιάτο μας
recipe image
4. Διπλώνουμε τις δυό απέναντι γωνίες του φύλλου.


recipe image
5. Το ίδιο κάνουμε και με τις άλλες δυό γωνίες και πατάμε ελαφρά με το δάχτυλό μας το καλιτσούνι στο κέντρο να "κολλήσει".
recipe image
6. Τα αραδειάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και τα πασπαλιίζουμε με το σησάμι.
recipe image 7. Ψήνουμε τα καλιτσούνια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Καλή μας όρεξη!