MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ!!!!


Υλικά :

  • 1 κιλό γαρίδες Νο 1 (16 τεμ. περίπου)
  • 1 συσκευασία ζυμαρικά (συνήθως χρησιμοποιώ σπαγγέτι ή λιγκουίνι)
  • 1 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 ώριμες μέτριες ντομάτες (προτιμήστε βιολογικές)
  • 1 μεταλλικό κουτάκι ντοματάκια (προτιμήστε βιολογικά)
  • ½ πιπεριά φλωρίνης
  • 1 φλ. καφέ κόκκινο ξηρό κρασί ή κονιάκ
  • ½ κ.γ ρίγανη ξερή
  • ½ κ.γ βασιλικό ξερό
  • ½ κ.γ θυμάρι ξερό
  • ½ κ.γ πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ κόλιανδρο σκόνη
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 1 φλ. καφέ νερό
  • πιπέρι – αλάτι (το αλάτι ας προστεθεί προς το τέλος εξαιτίας των θαλασσινών)
Εκτέλεση

Σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο (αφού τα έχουμε πολτοποιήσει στο μούλτι). Στην συνέχεια χτυπάμε στο μούλτι τις φρέσκιες ντομάτες αποφλειωμένες και χωρίς τα σποράκια τους, τα ντοματάκια, την πιπεριά, όλα τα μυρωδικά (εκτός το αλάτι) και τα πολτοποιούμε. Τα προσθέτουμε στο σωταρισμένο κρεμμύδι/σκόρδο και μαγειρεύουμε για λίγο. Προσθέτουμε το κρασί ή κονιάκ και αφήνουμε λίγο ανοικτή την κατσαρόλα μας να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Αφού μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά περίπου η σάλτσα μας προσθέτουμε τις γαρίδες/καραβίδες και μαγειρεύουμε για περίπου ¾ - 1 ώρα σε σιγανή φωτιά. Προσθέτω μέχρι το τέλος και το αλάτι που επιθυμώ.

Όταν τελειώσω την σάλτσα την προσθέτω στα μακαρόνια που έχω βράσει (έχω προσθέσει λίγο λάδι κατά τον βρασμό τους και λίγο αλάτι) και έχω σουρώσει αλλά όχι τελείως από τα νερά τους. Ομογενοποιώ το φαγητό και είναι έτοιμο !!

Σερβίρω τα ζυμαρικά με τα θαλασσινά με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και/ή παρμεζάνα τριμμένη.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Κ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!