MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ ,ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ!!!




1. Τρεις φορές τη βδομάδα δεν τρώμε μετά τις 6 το βράδυ (άντε μετά τις 8, αν δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς). Προσοχή! 8 εννοώ να είναι η τελευταία μπουκιά! Είδη από τις 6 ο μεταβολισμός μας αρχίζει να μειώνεται και ότι βάζουμε στο στόμα μετά τις 8 αποθηκεύεται σαν λίπος. Τις υπόλοιπες μέρες τρώμε κανονικά το βραδινό αλλά φροντίζουμε να είναι κάτι ελαφρύ (ψάρι/ κρέας με λαχανικά, καλύτερα να αποφεύγουμε τους κακούς υδατάνθρακες το βράδυ).

2. Τρώμε πάντα πρωινό! Το χρειάζεται ο οργανισμός και το στομάχι μας! Το πιο βασικό: όταν πάρουμε πρωινό ο οργανισμός ξυπνά και αρχίζει να δουλεύει ο μεταβολισμός μας σωστά.
Μερικές ιδέες για πρωινό:

  • Μίλκσεικ με γάλα, μία μπανάνα, 1 κουτ. Μέλι και 1 κουτ. Δημητριακά ολικής αλέσεως (τα αλέθουμε όλα στο μπλέντερ).
  • Δημητριακά ολικής αλέσεως με γάλα
  • Φρουτοσαλάτα με dressing: 1 κουταλάκι μέλι διαλυμένο σε λίγο λεμόνι
  • Ψωμί ολικής άλεσης με τυρί και γαλοπούλα

3. Αποφεύγουμε τα τηγανιτά, τους χυμούς και τα αναψυκτικά.

4. Μπορούμε να πιούμε άσπρο ή κόκκινο κρασί ή jin and tonic (αυτά έχουν λίγες θερμίδες και κάνουν καλό και στον οργανισμό μας). Ένα ποτηράκι την μέρα!

5. Τρώμε φρούτα κατά τη διάρκεια της μέρας και τα αποφεύγουμε το βράδυ. Αρκετά από αυτά δυσκολεύουν τη πέψη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πολύ θρεπτικά, με άριστες ιδιότητες για τον οργανισμό μας είναι τα μούρα, φραγκοστάφυλα, mango, ανανάς, prunes.


6. Βάζουμε το πράσινο τσάι στην καθημερινότητά μας. Αυξάνει τον μεταβολισμό μας. Στο πράσινο τσάι μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μέλι και λεμόνι για καλύτερη γεύση.

7. Μειώνουμε το αλάτι. Μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με πιπέρι, καυτερή πιπεριά, πάπρικα (τα οποία αυξάνουν και τις καύσεις) κλπ.

8. Το ελαιόλαδο είναι πολύ καλό και αναγκαίο! Δεν το παραλείπουμε λοιπόν από τις σαλάτες μας. Μαζί με λίγο λεμόνι ή βαλσάμικο έχουμε μια τέλεια και χορταστική σαλάτα.

9. Καφέ πίνουμε όσο θέλουμε αλλά χωρίς γάλα. Ο συνδυασμός αυτός μειώνει τον μεταβολισμό. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε μισό κουταλάκι μαύρη, ακατέργαστη ζάχαρη. Αν πάλι δεν μπορούμε να πιούμε τον καφέ χωρίς γάλα, τότε βάζουμε λίγο γάλα εβαπορέ όχι φρέσκο!

10. Γλυκά επιτρέπονται, σε μικρές ποσότητες όμως. Μην ξεχνάτε πως 1-2 κουταλιές από το αγαπημένο μας γλυκό δεν προσθέτουν ιδιαίτερες θερμίδες ενώ μπορεί να είναι ικανοποιητικές. Από προσωπική πείρα, πάντα θέλουμε περισσότερο, είτε φάμε ένα κομμάτι σοκολάτα, είτε φάμε ολόκληρο το πακέτο! Συνεπώς, καλύτερα να μάθουμε τον οργανισμό μας να δοκιμάζει τα πάντα και να ικανοποιείται με μικρές ποσότητες.

11. Ένα με δύο κομματάκια σοκολάτα υγείας τη μέρα.

Καλή επιτυχία!