MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ, ΨΗΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ Κ ΑΝΘΟΤΥΡΟ!!!


Υλικά για 5οο γρ έτοιμα φύλλα λαζάνια

Για τον κιμά:

  • 500 γρ.κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο μια φορά
  • 2 ξερά κρεμμύδια λευκά, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά γλυκού κοπανισμένο μαύρο πιπέρι
  • 5 κόκκους μπαχάρι σπασμένο στο γουδί
  • 1 κουταλιά γλυκού ξερό δυόσμο
  • 2 κουταλιές σούπας σόγια σως
  • 1 κονσέρβα τομάτα κομμένη
  • Λίγη ζάχαρη και λίγο ξύδι

Για τη γέμιση:

  • Μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες, σε φέτες 0,5 εκ (όσες τα φύλλα λαζάνια, περίπου 30)
  • 300 γρ ανθότυρο, μαλακωμένο με το πηρούνι, ενωμένο με 1 αυγό
  • Μπόλικα φύλλα βασιλικού

Για την σάλτσα τομάτας:

  • 6 μεγάλες φρέσκες τομάτες ξεφλουδισμένες
  • Ζάχαρη, αλάτι, λάδι

Εκτέλεση:

Ετοιμάστε τον κιμά:

Σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε λίγο λάδι και σωτάρετε τον κιμά. “Σπάστε” τον με το πηρούνι. Αφήστε να καβουρντισθεί χωρίς να κουνάτε συνέχεια (έτσι κλείνει, κρατάει τα υγρά του και γίνεται ζουμερός). Προσθέστε τα κρεμμύδια και τα μπαχαρικά.

Όταν αρχίσει να τσιτσιρίζει ο κιμάς -σημάδι ότι εξατμίστηκαν τα υγρά, σβήστε με 3 κουταλιές σούπας σόγια σως, προσθέστε το σκόρδο και σωτάρετε.

Προσθέστε την τομάτα, λίγη ζάχαρη και λίγο ξύδι. Αφήστε να βράσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά, ώσπου να ενωθούν οι γεύσεις και να φύγουν τα πολλά υγρά. Ο κιμάς πρέπει να είναι σχετικά στεγνός.

Ετοιμάστε τις μελιτζάνες:

Βάλτε τις φέτες μελιτζάνας σε μπολ με νερό για 30 λεπτά. Στίψτε τις απαλά, αλείψτε τις με πινέλο με μια μαρινάδα από 3 κουτ.σούπας λάδι, 3 κουτ.σούπας χυμό πορτοκάλι και 2 κουτ.σούπας σόγια σως, και ψήστε τις σε γκριλιέρα. Αφήστε στην άκρη, τη μια πάνω στην άλλη.

Ετοιμάστε την σάλτσα τομάτας:

Κόψτε τις τομάτες στη μέση, αφαιρέστε τα σπόρια τους, αλέστε τις στο blender μαζί με λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη και λάδι. Κρατείστε τη φρέσκια σάλτσα στην άκρη.

Ετοιμάστε τα λαζάνια:

Σε μπόλικο νερό, βράστε σε δόσεις τα φύλλα για 3 λεπτά το πολύ (τόσο όσο να μπορούν να διπλωθούν). Βγάλτε τα -προσεκτικά να μην σπάσουν – και ακουμπήστε τα σε καθαρή πετσέτα. Όταν γεμίσει, απλώστε νέα πετσέτα πάνω τους και συνεχίστε.

Τελικό στήσιμο:

Λαδώστε μεγάλο πυρέξ ή το ταψί του φούρνου. Απλώνετε ένα φύλλο λαζάνια, πάνω του απλώνετε κιμά, φέτα/ες μελιτζάνα, ανθότυρο και φύλλα βασιλικού. Διπλώνετε από τη στενή πλευρά σε ρολό και τοποθετείτε στο ταψί. Όταν τελειώσετε, περιχύνετε τα λαζάνια – κανελόνια πια, με τη φρέσκια σάλτσα τομάτας. Πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο και ψήνετε στους 170 βαθμούς μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια. Δεν χρειάζεται να σκεπάσετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ....Κ ΓΕΥΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΟΣΤΙΜΙΑ ΤΟΥ!!!!