MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΠΑΔΙΑΣ!!!




Υλικά

  • 1 κιλό ΑΛΕΥΡΙ
  • 250 gr ΑΛΕΥΡΙ UP
  • 3 κ.τ.σ. ΒΙΤΑΜ ή ΦΥΤΙΝΗ
  • ½ κρασοπότηρο ΛΑΔΙ
  • 2-3 κ.τ.σ. ΟΥΖΟ
  • 1 ΑΥΓΟ
  • 1 κοφτό κ.τ.γ. ΑΛΑΤΙ
  • ΣΟΔΑ στη μύτη του κουταλιού
  • 1 κ.τ.γ. μέλι
  • 1,5 νεροπότηρο ΓΑΛΑ
  • ΝΕΡΟ όσο πάρει η ζύμη

Βήματα

  • Βάζουμε στο μίξερ τα 9 πρώτα υλικά και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε σταδιακά το ΓΑΛΑ και στη συνέχεια το ΝΕΡΟ. Η ζύμη πρέπει να είναι εύπλαστη χωρίς να κολλάει. Όταν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες.
  • Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μέρη.
  • Παίρνουμε ένα από αυτά, το πλάθουμε μπαστούνι και το χωρίζουμε σε 10-12 κομμάτια.
  • Τα αλευρώνουμε ελαφρά (ΝΙΣΕΣΤΕ) και τα πλάθουμε σε στρογγυλές πιτούλες.
  • Τις σκεπάζουμε με πετσέτες για να μη ξεραθούν.
  • Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Σερβίρονται κυρίως για φαγητό με τριμμένο τυρί και ντομάτα ή για γλυκό με μέλι και κανέλα


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!