MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΑ!!!

Τυροπιτάκια μελαχροινά

Γρήγορα τυροπιτάκια με ζύμη σαν κουρού αλλά ακόμα πιο γευστική λόγω του κρασιού...

Για τη ζύμη θα χρειαστούμε:

1 πακέτο φαρίνα ολικής άλεσης
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα κρασί λευκό
½ κουταλάκι αλάτι

Και για τη γέμιση ό,τι μας αρέσει... Εγώ εδώ για τα μισά έβαλα:

1 γιαούρτι πλήρες
150 γρ φέτα τριμμένη
½ κούπα τυρί κίτρινο τριμμένο
λίγο πιπέρι

Και στα άλλα μισά πρόσθεσα 2 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο

Επίσης χρειαζόμαστε 1 κρόκο αυγού για να τα αλείψουμε.

Ανακατεύουμε τη φαρίνα, το σπορέλαιο, το κρασί και το αλάτι και ζυμώνουμε καλά να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα, 2-3 λεπτά είναι αρκετά.
Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη με πετσέτα για μισή ώρα περίπου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Ανακατεύουμε την τριμμένη φέτα, το τριμμένο τυρί, το γιαούρτι και το πιπέρι. Με το χέρι μας ανοίγουμε τη ζύμη σε μικρά πιτάκια, τα γεμίζουμε με λίγο από το μίγμα των τυριών και τα κλείνουμε καλά, πιέζοντας τις άκρες με ένα πηρουνάκι ή με τα δάχτυλά μας.
Τα τοποθετούμε σε ταψί που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα αλείφουμε ελαφρά με τον κρόκο ανακατεμένο με λίγο νεράκι. Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και τα τσακίζουμε!