Τυροπιτάκια μελαχροινά
Για τη ζύμη θα χρειαστούμε:
1 πακέτο φαρίνα ολικής άλεσης
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα κρασί λευκό
½ κουταλάκι αλάτι
Και για τη γέμιση ό,τι μας αρέσει... Εγώ εδώ για τα μισά έβαλα:
1 γιαούρτι πλήρες
150 γρ φέτα τριμμένη
½ κούπα τυρί κίτρινο τριμμένο
λίγο πιπέρι
Και στα άλλα μισά πρόσθεσα 2 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
Επίσης χρειαζόμαστε 1 κρόκο αυγού για να τα αλείψουμε.
Ανακατεύουμε τη φαρίνα, το σπορέλαιο, το κρασί και το αλάτι και ζυμώνουμε καλά να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη με πετσέτα για μισή ώρα περίπου.
Ανακατεύουμε την τριμμένη φέτα, το τριμμένο τυρί, το γιαούρτι και το πιπέρι.
Τα τοποθετούμε σε ταψί που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα αλείφουμε ελαφρά με τον κρόκο ανακατεμένο με λίγο νεράκι.