MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΨΩΜΙ!!!


Καθαρά Δευτέρα σήμερα και πάντα τέτοια μέρα υπάρχει στο τραπέζι παστός μπακαλιάρος τηγανητός με σκορδαλιά. Αυτή τη φορά δεν έφτιαξα σκορδαλιά με πατάτα, ως συνήθως, αλλά με ψωμί. Εγινε εξ ίσου απολαυστική!
Για ένα μεγάλο μπολ έβαλα:

1 μικρή φρατζόλα ψωμί
3-4 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι
¾ του ποτηριού περίπου ελαιόλαδο
5-6 κουταλιές ξύδι

Μούσκεψα καλά το ψωμί, πέταξα την κόρα και έστυψα την ψίχα να φύγουν όλα τα νερά.
Την έβαλα σε μπολ και πρόσθεσα το σκόρδο λιωμένο ~ το έλιωσα στην πρέσα, αν δεν έχετε πρέσα βάλτε το σε γουδί, προσθέστε ελάχιστο αλάτι και χτυπήστε το καλά με το γουδοχέρι να γίνει αλοιφή.
Έριξα αλατοπίπερο και χτύπησα να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
Εδώ έκανα πράξη την συμβουλή του φίλου ΔΥΣΠΙΣΤΟΥ: άφησα στην άκρη το παραδοσιακό γουδί και χρησιμοποίησα το μπλέντερ χειρός (την ράβδο που φαίνεται στην φωτό). Τέλειωσα πολύ πιο γρήγορα και μάλλον έγινε καλύτερη και στην υφή! Μπράβο Σταύρο!
Πρόσθεσα λίγο-λίγο το λάδι και το ξύδι εναλλάξ ανακατεύοντας.
Έγινε σαν λεία κρέμα όχι πολύ πηχτή – αν σας πήξει μπορείτε να αραιώσετε ελαφρά με ελάχιστο νερό.
Τέλεια με τηγανητό μπακαλιάρο, πατζάρια βραστά σαλάτα αλλά και σκέτη σε ψωμάκι, για να συνοδέψουμε το ουζάκι μας!