MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ!!!




Είτε με αυγολέμονο τα φτιάξουμε, είτε κοκκινιστά, ζυμώνουμε τα υλικά από κοινού και στην περίπτωση που κάποιος, όπως στο δικό μου σπίτι, θέλει ξεχωριστό είδος από τους άλλους, τα χωρίζουμε πριν το βράσιμο.
Τα υλικά που σας παραθέτω έδωσαν 65 γιουβαρλάκια, 45 με αυγολέμονο και 20 κοκκινιστά, ήμασταν βέβαια και 10 άτομα, εσείς πράξτε αναλόγως:
Υλικά:
2 κιλά κιμά της αρεσκείας σας
1,5 ποτήρι του νερού ρύζι Parboiled ή γλασέ
2 αυγά
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγαλούτσικο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2-3 κλαράκια άνηθο ψιλοκομμένο
(εάν δεν θέλουμε στην ζύμη τον άνηθο ρίχνουμε τα κλαράκια ολόκληρα στο νερό που θα τα βράσουμε)
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
μισή κουταλιά της σούπας πιπέρι
Τα φτιάχνουμε:
Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα πλάθουμε μικρά μπαλάκια

Για να τα φτιάξουμε άσπρα, γεμίζουμε τα ¾ της κατσαρόλας με νερό και προσθέτουμε 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια και βράζουμε για μια ώρα
Προς το τέλος δοκιμάζουμε να δούμε εάν έχουν γίνει και στην περίπτωση που θέλουμε να διορθώσουμε στο αλάτι ή στο πιπέρι τα προσθέτουμε στο νερό.
Μέσω του νερού θα περάσουν και στα γιουβαρλάκια.
Για το αυγολέμονο:
¾ του ποτηριού, χυμό από λεμόνια
5 αυγά
Χτυπάμε τα αυγά μαρέγκα, ρίχνουμε τους κρόκους, χτυπάμε λίγο ακόμη, ρίχνουμε το λεμόνι συνεχίζοντας το χτύπημα και προσθέτουμε ζουμί από την κατσαρόλα, με την μεγάλη κουτάλα περίπου 2-3 κουταλιές.
Μαλακά και με προσοχή ενώνουμε όλα τα υλικά και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε πολύ απαλά με την κουτάλα ώστε να πάει παντού το αυγολέμονο.