MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ!!!!


Σπανακόρυζο

Παραδοσιακό, υγιεινό, νόστιμο … και νηστήσιμο!

Υλικά για 4-5 μερίδες:
1 κιλό σπανάκι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές άνιθος
3-4 κουταλιές πελτές
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλη κούπα ρύζι
αλάτι και πιπέρι

Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε καλά και το κόβουμε με τα χέρια σε δυό-τρία κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος των φύλλων.
Βάζουμε τα κρεμμύδια με το λάδι να σοταριστούν ελαφρά και προσθέτουμε το σπανάκι. Μόλις σοταριστεί και αυτό, προσθέτουμε τον άνιθο, τον πελτέ, 1 κούπα νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 1/2 ώρα.Ρίχνουμε άλλες δυό κούπες νερό ζεστό και προσθέτουμε το ρύζι. Η ποσότητα του ρυζιού αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τα γούστα σας. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 20 λεπτά περίπου.
Ανακατεύουμε συχνά γιατί το ρύζι έχει την κακή συνήθεια να κολλάει και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.
Οταν κρίνουμε ότι το ρύζι είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα, το αφήνουμε 10' να σταθεί και σερβίρουμε.

Τρώγεται και κρύο και είναι εξ ίσου νόστιμο...

Μια άλλη εκδοχή αυτού του φαγητού είναι να μην βάλουμε πελτέ, αλλά να το αφήσουμε με το λάδι του μόνο. Σε αυτή την περίπτωση στο τέλος προσθέτουμε μπόλικο χυμό λεμονιού...