Χοιρινό ψητό με λεμόνι και πορτοκάλι

Μια παραλλαγή σε ένα πολύ γνωστό και αγαπημένο φαγητό, το κλασικό ψητό με πατάτες των Κυριακάτικων οικογενειακών συγκεντρώσεων...
2 κιλά χοιρινός λαιμός
3 λεμόνια
2 πορτοκάλια
2-3 σκελίδες σκόρδο
3-4 γαρύφαλλα
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
ρίγανη

Βάζουμε το κρέας στο ταψί και το περιχύνουμε με το λάδι και το χυμός των λεμονιών και των πορτοκαλιών.
Αλατοπιπερώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με την ρίγανη.

Σκεπάζουμε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη ρίγανη ακόμα.


Σερβίρουμε το κρέας με τις πατάτες και τη σάλτσα του φαγητού χωριστά.

Ιδιαίτερη και πολύ λεπτή γεύση χάρη στο χυμό πορτοκαλιού... Θα σας αρέσει είμαι σίγουρη...