Cottage pie / Πίτα με κιμά και πουρέ
Χρειαζόμαστε:
2 κουταλιές λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
700 γρ κιμάς
2-3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
κανέλα σκόνη
2-3 γαρύφαλλα
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλομμένο
αλάτι και πιπέρι
2 αυγά
7-8 μικρές φρυγανιές τριμμένες
1 φακελάκι έτοιμος πουρές
μισό φλυτζάνι κίτρινο τυρί τριμμένο
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να ξεσβωλιάσει. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, την κάνελα, το γαρύφαλλο, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και βράζουμε για 45' περίπου. Πιο αναλυτικά δείτε κιμάς κοκκινιστός.
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλομμένο
αλάτι και πιπέρι
2 αυγά
7-8 μικρές φρυγανιές τριμμένες
1 φακελάκι έτοιμος πουρές
μισό φλυτζάνι κίτρινο τυρί τριμμένο
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να ξεσβωλιάσει. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, την κάνελα, το γαρύφαλλο, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και βράζουμε για 45' περίπου. Πιο αναλυτικά δείτε κιμάς κοκκινιστός.
Αφαιρούμε την κανέλα και το γαρύφαλλο και αφού μισοκρυώσει προσθέτουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, ανακατεύοντας καλά να πάνε παντού.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, απλώνουμε την φρυγανιά
και αδειάζουμε μέσα τον κιμά.Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, απλώνουμε την φρυγανιά
Ετοιμάζουμε τον πουρέ -όπως λέει η συσκευασία- και τον απλώνουμε πάνω στον κιμά. Πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο που του δίνει πρόσθετη νοστιμιά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Εννοείται ότι το ιδανικό είναι να φτιάξουμε μόνοι μας πουρέ, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου μας κάνει και ο έτοιμος...