Φριτάτα
Υλικά για 1 άτομο:
2 αυγά
2 μικρά κολοκυθάκια
1 μέτρια πατάτα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Κεφαλοτύρι τριμμένο
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε λεπτές φετούλες.
Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο στο τηγάνι και ροδίζουμε καλά τις πατάτες.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα κολοκυθάκια.
Μόλις ετοιμαστούν, σκουπίζουμε το τηγάνι, προσθέτουμε 1 κουταλιά λάδι, ρίχνουμε πάλι μέσα τα κολοκυθάκια και τις πατάτες, χτυπάμε καλά τα αυγά με μπόλικο αλατοπίπερο και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε από πάνω 2-3 κουταλιές τυρί τριμμένο και
Αλλιώς, απλώς γυρίζουμε την ομελέτα με προσοχή χρησιμοποιώντας το καπάκι του τηγανιού ή μιας κατσαρόλας.
Σερβίρουμε με σαλάτα πράσινη ή χωριάτικη και έχουμε ένα πλούσιο, χορταστικό και νόστιμο γεύμα...