MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΦΡΙΤΑΤΑ...ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...ΑΠΟ ΛΥ ΠΑΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!

Φριτάτα

Ή αλλιώς, ομελέτα με κολοκυθάκια και πατάτες ~ έτσι για να θυμηθούμε απλές γεύσεις από τα παιδικά μας χρόνια...

Υλικά για 1 άτομο:

2 αυγά
2 μικρά κολοκυθάκια
1 μέτρια πατάτα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Κεφαλοτύρι τριμμένο

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε λεπτές φετούλες.
Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο στο τηγάνι και ροδίζουμε καλά τις πατάτες.
Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το λάδι.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα κολοκυθάκια.
Μόλις ετοιμαστούν, σκουπίζουμε το τηγάνι, προσθέτουμε 1 κουταλιά λάδι, ρίχνουμε πάλι μέσα τα κολοκυθάκια και τις πατάτες, χτυπάμε καλά τα αυγά με μπόλικο αλατοπίπερο και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε από πάνω 2-3 κουταλιές τυρί τριμμένο και περιμένουμε περίπου 3-4 λεπτά, να πήξει το μίγμα στον πάτο. Μόλις πήξει μεταφέρουμε το τηγάνι στο γκριλ της κουζίνας για να ροδίσει και από πάνω και να φουσκώσει.
Αλλιώς, απλώς γυρίζουμε την ομελέτα με προσοχή χρησιμοποιώντας το καπάκι του τηγανιού ή μιας κατσαρόλας.
Σερβίρουμε με σαλάτα πράσινη ή χωριάτικη και έχουμε ένα πλούσιο, χορταστικό και νόστιμο γεύμα...