Χταπόδι μεθυσμένο
1 μέτριο χταπόδι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3-4 κρεμμύδια
2 φλιτζάνια λευκό κρασί
3-4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
2-3 φύλλα δάφνης
αλάτι και πιπέρι
2 φλιτζάνια λευκό κρασί
3-4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
2-3 φύλλα δάφνης
αλάτι και πιπέρι
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτά φετάκια.
Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Το βάζουμε σε κατσαρόλα για 15-20 λεπτά σε δυνατή φωτιά να βγάλει τα νερά του.
Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, πετάμε το νερό, βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε κρεμμύδι και χταπόδι μαζί για 10 λεπτά περίπου.
Το σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
Στην υγεία μας !!!