MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ!!!!

Κεφτεδάκια με τόνο (ΆΡΙΣΤΑ δηλαδή)

ΥΛΙΚΑ
α) ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κονσέρβες ντοματάκια (περίπου 800γρ.)
λίγο μαιντανό χοντροκομμένο
μια πρέζα ρίγανη
λίγο κρασόξυδο
ίσως χρειαστεί αλάτι,πιπέρι,ελαιόλαδο
β) ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
400 γρ. τόνο
50 γρ. κουκουνάρι
100 γρ. μπαγιάτικο ψωμί στραγγισμένο από το νερό
2 αυγά
60 γρ. παρμεζάνα
1 κ.σ. κανέλα
μια χούφτα μαιντανό ψιλοκομμένο
μια πρέζα ρίγανη
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι,πιπέρι,ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τη σάλτσα :
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν...Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα...Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι ή και κρασόξυδο ανάλογα με τα γούστα....
Για τα κεφτεδάκια :
Κόβουμε σε μικρούς κύβους τον τόνο, αλατοπιπερώνουμε ελάχιστα και τον σωταρουμε μαζί με το κουκουνάρι και την κανέλα καλά σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να παρει χρώμαο τόνος και να "ψηθούν" τα κουκουνάρια (γύρω στα 1-2 λεπτά)...Αποσύρουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, αφήνοντας να κρυώσει κανα 5λεπτο..Προσθέτουμε στο μπώλ τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά...Βουτάμε τα χέρια σε νερό και φτιαχνουμε απο το μείγμα τα κεφτεδάκια μας....Αν κολλάει πολυ προσθέτουμε λίγο μπαγιάτικο ψωμί ακόμα....Τα βάζουμε σε λαδωμένη πιατέλα ή μπώλ και αφήνουμε στο ψυγειο για καμμιά ώρα,έτσι για τιμωρία γιατί μας παίδεψαν λίγο....Ξαναβάζουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν καλά χρώμα παντού....Ήρθε η ώρα να τα βαφτίσουμε μέσα στη σάλτσα,να ρίξουμε και λίγο μαιντανό που μας έμεινε από πάνω και λίγες πινελιές ελαιόλαδο...Μπορούν να συνοδευτούν με μακαρόνια (spaghetti ή linguine)...αλλά καλή είναι και η πατροπαράδοτη"παπάρα" με ψρέσκο και ζεστό ψωμι....