Σουπιές με ρύζι
Για 4-5 μερίδες:
1 κιλό σουπιές (εγώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένες)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 ποτήρι λάδι
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
3 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 φλυτζάνια ρύζι γλασέ ή αρμπόριο ή για πιλάφι
Αλάτι και λίγο πιπέρι
Κόβουμε τις σουπιές σε κομμάτια, τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι. Ρίχνουμε και τις σουπιές και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί, περιμένουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τις ντομάτες, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου.
Οταν μαλακώσουν προσθέτουμε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει αλλά να μην λασπώσει.
Σερβίρουμε το φαγάκι ζεστό και αν θέλουμε γαρνίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.