Μηλόπιτα


Για ένα αρκετά μεγάλο ταψί χρειαζόμαστε:
3 – 4 μήλα κόκκινα
½ βιτάμ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φαρίνα
3 αυγά
κανέλλα
1 κουταλάκι baking powder
1 φλιτζάνι καφέ κονιάκ

Λιώνουμε το βιτάμ σε στρογγυλό ταψί και πασπαλίζουμε με την μισή ζάχαρη και με μπόλικη κανέλλα.


Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα.

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder και το κονιάκ και ανακατεύουμε ελαφρά με την μαρέγκα.

Αδειάζουμε το μίγμα πάνω από τα μήλα.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή περίπου ώρα , μέχρι να ροδίσει.

Αφού κρυώσει λίγο, αναποδογυρίζουμε την μηλόπιτα σε στρογγυλή πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλλα.
