MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΜΕΛΟΧΟΝΤΡΟΣ!!!!

Μελόχοντρος

Τη συνταγή γι αυτό το γλυκάκι την έφερα από τα αγαπημένα Κύθηρα. Όπως μου εξήγησαν, η ονομασία οφείλεται στο ότι παλιότερα το έφτιαχναν με το μέλι που περίσσευε στις κερήρθες, το οποίο, αντί για σιμιγδάλι, το ανακάτευαν με χόντρο, δηλαδή αλεσμένο στάρι!

Υλικά για 3 μπολ:

1 κούπα μέλι
2 κούπες νερό
5-6 κουταλιές σιμιγδάλι
Κανέλα
Σουσάμι

Ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε μέσα το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράση σβήνουμε τη φωτιά. Βγάζουμε 5-6 κουταλιές από το μίγμα σε μια κούπα και περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά. Διαλύουμε μέσα το σιμιγδάλι, βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα σιγά-σιγά το μίγμα. Το βράζουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει ανακατεύοντας διαρκώς.Το σερβίρουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα και σουσάμι ~ είναι καλύτερο ζεστό ή χλιαρό!

Έχει έντονα γλυκιά γεύση, αν βάλετε δε μέλι Κυθήρων μοσχοβολάει το σπίτι!