MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

GREEK SOUVLAKI!!!!THE FAMOUS..................




Μην μου πείτε ότι δεν σας αρέσουν τα σουβλάκια, γιατί δεν θα μπορέσω να σας πιστέψω!!
Εμείς πάντως τα λατρεύουμε, όταν τα φτιάχνουμε στο σπίτι δεν προλαβαίνω να τυλίγω παραγγελίες !!!!

Πάμε λοιπόν να δούμε τι χρειαζόμαστε.
- Έτοιμο κομμένο χοιρινό σε καλαμάκια από το κρεοπωλείο ή χοιρινό μπούτι που θα το κόψετε σε μικρά κομματάκια.
(Εάν πάρετε έτοιμα καλαμάκια να υπολογίσετε ότι χρειαζόσαστε για την κάθε πίτα, την ποσότητα που έχει το 1,5 καλαμάκι.)
- πίτες για σουβλάκια, φρέσκες ή κατεψυγμένες από το σουπερ μάρκετ.
Υπολογίστε τουλάχιστον 2 πίτες για τον κάθε ένα.
Εάν οι πίτες είναι παγωμένες τις βγάζουμε από την κατάψυξη και τις αφήνουμε έξω όση ώρα ετοιμάζουμε/ψήνουμε το κρέας.
- χαρτί κουζίνας ή λαδόχαρτο
Οι ποσότητες θα είναι σύμφωνα με το πόσα σουβλάκια θέλουμε να σερβίρουμε.
Ξεκινάμε να τα φτιάξουμε.
Εάν έχουμε πάρει κομμένο χοιρινό σε καλαμάκια, αφαιρούμε το ξυλάκια και βάζουμε σε μια λεκανίτσα τα κρεατάκια. Τα πλένουμε καλά, τα στραγγίζουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ξύδι. Τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψί, τα βάζουμε στον φούρνο και ανάβουμε το γκριλ.
Σε ένα τέταρτο με 20 λεπτά βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφαιρούμε τελείως τα νερά που έχουν βγάλει Ρίχνουμε στο κρέας αλάτι – πιπέρι – ρίγανη, ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά και ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να γίνει το κρέας. Θα χρειαστεί να ανακατέψουμε κάνα δυο φορές ακόμη.
Όταν κοντεύει να γίνει το κρέας, βάζουμε στο τηγάνι λίγο ελαφρύ λάδι ή μαγειρικό βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο. Ανάβουμε την φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία. Μόλις κάψει το λάδι, αρχίζουμε να τηγανίζουμε τις πίτες.
Εδώ θέλει λίγη προσοχή, δεν απομακρυνόμαστε από το τηγάνι γιατί η πίτα ροδίζει αμέσως και θέλει συνεχώς γύρισμα για να μην καεί.Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πίτες, προσθέτοντας που και που λίγο λάδι στο τηγάνι. Μπορούμε εάν θέλουμε να τις ψήσουμε και αυτές στο γκριλ του φούρνου.
Όπως τις βγάζουμε από το τηγάνι τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο, βάζοντας ανάμεσα τους ένα φύλλο χαρτί κουζίνας για να απορροφά τα περιττά λάδια.
Βάζουμε τα κρεατάκια σε μια βαθιά πιατέλα μαζί με το ζουμάκι τους.Συνοδεύουμε με τις πίτες, με ντομάτες και κρεμμύδια κομμένα σε ψιλές φετούλες, και μαϊντανό.Επίσης, έχουμε απαραιτήτως φρεσκοτηγανισμένες πατατούλες και για όσους θέλουν τζατζίκι, μουστάρδα και μπαστουνάκια απο τυρί φέτα και κόκκινο πιπέρι.

Συναρμολόγηση τυλιχτού:
Βάζουμε σ’ ένα πιάτο μια πίτα, στην μέση της και κατά μήκος βάζουμε μερικά κρεατάκια και λίγο από το ζουμάκι τους, συνεχίζουμε με ότι άλλο θέλουμε αλλά σε λίγη ποσότητα γιατί μετά δεν θα κλείνει η πίτα
Μόλις τελειώσουμε, αλατοπιπερώνουμε και ενώνουμε την αριστερή και δεξιά πλευρά της πίτας, τυλίγουμε με λαδόχαρτο ή χαρτί κουζίνας και voila το έργο μας !!!!!!!!!

ΤΙΡ: Μπορείτε να βάλετε στην θέση του χοιρινού, καλαμάκια κοτόπουλου ή να ψήσετε ψιλοκομμένο φιλέτο κοτόπουλου.
Μπορούμε ακόμα να φτιάξουμε μακρόστενα μπιφτεκάκια αντί για κρέας ή να πάρουμε πανσέτα χοιρινή και να την κόψουμε σε μακρόστενες ψιλές λωρίδες και να τις ψήσουμε στο γκριλ. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνουμε κάτι σαν σουβλάκι με γύρο.
Καλή επιτυχία.