MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

MAKE (UP) SIDE DOWN!!!....Κ ΛΙΓΟ ΟΜΟΡΦΙΑ!!!!!

...από Ειρήνη Διακάκη




Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία των ''πεφωτισμένων'' παιδιών που με μια στροφή του κεφαλιού τους, προκαλούσαν ''σεισμό'', τότε μπορείτε να με καταλάβετε πλήρως.

Ποτέ μου δεν έδειχνα αυτό που λένε ''κεφαλάκι'' και όση μεγάλη προσπάθεια και αν έκανα να το κρύψω κάτω από τα ατίθασα τσουλούφια, αυτό πάντα κατάφερνε να ''επιβιώνει'' αγέρωχο και ανενόχλητο από οποιονδήποτε χλευασμό.

Ωστόσο, μεγαλώνοντας και ανακαλύπτοντας την ''όαση'' που μου δινόταν μπροστά στο μπουντουάρ της μαμάς μου, άρχισα να βλέπω το μέτωπο μου ένα ''κλικ'' πιο μικρό από το αεροδρόμιο, ενώ ξαφνικά τα ''τροφαντά'' μαγουλά μου (που άλλοτε δεν έλεγαν να ξεφουσκώσουν, ακόμα και μετά από τριήμερη ασιτία) άρχιζαν να ''αποπροσανατολίζουν'' τα βλέμματα από τον μεγάλο τους όγκο.

Όχι, δυστυχώς δεν είχα ανακαλύψει το μυστικό ελιξίριο της "Πολίτισσας" γιαγιάς μου (αν, και ομολογώ ότι είχα φάει τον τόπο) που υποσχόταν επ' άπειρον ένα αψεγάδιαστο πρόσωπο.

Αντίθετα, είχα ανακαλύψει κάτι πολύ πιο βατό και κοινό για τις περισσότερες γυναίκες, ανεξάρτητα αν για εμένα έμοιαζε ολόκληρος ο κόσμος.

Make-up: το πολύτιμο ''όπλο'' που μας χαρίζει ανιδιοτελώς ζωντάνια, φωτεινότητα και περίσσεια αυτοπεποίθηση, προκειμένου να βγούμε με ''κούτελο'', άρα και πρόσωπο ''καθαρό '' στον έξω κόσμο.

Ένα πρόσωπο που μπορεί να αυξομειώνεται, να αλλάζει τις διαστάσεις μας και φυσικά τις διαθέσεις μας.

Αν θέλετε να σας φύγει η ''ρετσινιά'' του κεφαλιού - αλά κατσαρόλας - και ονειρεύεστε ένα πρόσωπο με τόσες γωνίες που θα ζήλευε και η Angelina Jolie, δεν έχετε, παρά να το εμπιστευθείτε:


ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Τρία make-up διαφορετικών αποχρώσεων:

στους ίδιους χρωματισμούς με το δέρμα μας (σταρένιο, ανοιχτόχρωμο, σκουρόχρωμο).

σε ένα τόνο πιο ανοιχτό από την βάση μας

Και, τέλος, ένα make-up 1 τόνο πιο σκούρο από την βάση μας.


* Σκέψου ότι ακόμα και αν σου κοστίσει λίγο παραπάνω, είναι ένα καλλυντικό που μπορεί να διαρκέσει για υπέρ αρκετούς μήνες -μ ε την προϋπόθεση ότι δεν το χρησιμοποιούμε αλόγιστα - χαρίζοντας μας το λαμπερό δέρμα των κοριτσιών που κοσμούν τις διαφημίσεις, έξω και πέρα από ''εφιαλτικά'' σπυράκια, στίγματα ή ρυτίδες.



ΚΙΝΗΣΗ 1: Απλώνεις ομοιόμορφα το πρώτο make-up που αντιστοιχεί στην βάση του προσώπου σου, κατά μήκος και πλάτος, χωρίς να αφήσεις κανένα σημείο ακάλυπτο. Φυσικά, έχεις φροντίσει να καθαρίσεις νωρίτερα το πρόσωπό σου, για να αποχωρίσει η περιττή ''γυαλάδα''. Περιμένεις 2-3 λεπτά μέχρι να στεγνώσει και να σταθεροποιηθεί πάνω σου.


ΚΙΝΗΣΗ 2: Παίρνεις την ανοιχτότερη απόχρωση make-up και την απλώνεις προσεχτικά (ώστε να μην δείχνει εξωπραγματικό) σε πιγούνι, μέτωπο και στους κύκλους κάτω από τα μάτια. Αν σου είναι πιο βολικό, ενδείκνυται και το κονσίλερ, το οποίο ήδη γνωρίζεις πως λειαίνει κάθε ''σακούλα''.


ΚΙΝΗΣΗ 3: Απλώνεις το πιο σκούρο make-up, ξεκινώντας από τα μάγουλα και καταλήγοντας στους κροτάφους σου. Αν σε μπερδεύει το που ακριβώς θα πρέπει να ξεκινάει, καθώς το τοποθετείς, χαμογέλα στο έπακρο - στο σημείο που φαίνονται τα δόντια σου - και θέσε ως όριο το τελευταίο λακκάκι.


ΚΙΝΗΣΗ 4: Μια πούδρα στον τόνο του δέρματος σου, θα τελειοποιήσει τον ''καμβά'' σου, ενοποιώντας όλες τις αποχρώσεις και δίνοντας σου μια mat χροιά.


ΚΙΝΗΣΗ 5: Επιλέγεις ένα ρουζ, που δεν είναι ''μονοκόμματο''. Δηλαδή, μόνο ροζ ή μόνο πορτοκαλί. Αντίθετα, ο συνδυασμός τους (μπορείς και μπρονζέ, δεν παύει να είναι επίκαιρο, ακόμα και τον χειμώνα) θα σου δημιουργήσει τις πολυπόθητες ''γωνίες''. Η φορά που θα απλώσεις το ρουζ, θα πρέπει να βασίζεται πάνω στο σκουρόχρωμο make-up, που άπλωσες νωρίτερα, ενώ οι κινήσεις θα πρέπει να είναι κυκλικές, προκειμένου να μην ξεπροβάλλει σαν αντιαισθητική γραμμή, αλλά να δείχνει σαν το δεύτερο δέρμα σου.


Τα οφέλη της τεχνολογίας είναι ολοφάνερα και σε ότι αφορά την κοσμετολογία. Το make-up είτε stick, compact, ή υγρής μορφής, ιδανικά προορισμένο, για να ''επουλώνει'' κάθε μας ατέλεια , μπορεί να αποτελέσει, παράλληλα, και ένα αποτελεσματικό ''φάρμακο''. Τα πρωτοπόρα του είδους, ξεχωρίζουν μέσα από την σύνθεσή τους σε ενυδατικά και αντιοξειδωτικά στοιχεία, αλλά και σε φίλτρα που προστατεύουν την επιδερμίδα μας, τόσο από τον ήλιο, όσο και από τους ρύπους του περιβάλλοντος. Ωστόσο, ένα σωρό ''μύθοι'' και λάθη, μας οδηγούν στις λάθος επιλογές και αγορές μας:


DO

Όταν θέλεις να επιλέξεις τον κατάλληλο τόνο για το πρόσωπό σου, προτίμησε να το απλώσεις στο πιγούνι σου με φορά προς τα έξω. Το σημείο αυτό είναι σαφής δείκτης για το ποια τελικά απόχρωση σου ταιριάζει, χωρίς παράλληλα να χαλάσεις το υπάρχον μακιγιάζ σου. Εναλλακτικά, μπορείς να το δοκιμάσεις και στο λαιμό. Μπορεί ο λαιμός να είναι πάντα λίγο λευκότερος από το πρόσωπο , ωστόσο η απόκλιση δεν είναι τόσο μεγάλη, ώστε να σε εμποδίσει να διαλέξεις.

DON'T
Απέφυγε να απλώσεις το make-up στην παλάμη του χεριού σου. Μπορεί να είναι η πιο εύκολη λύση, αλλά σκέψου πως το εν λόγω σημείο δεν ''το βλέπει'' με την ίδια συχνότητα ο ήλιος, και γι αυτό εξάλλου παραμένει λευκότερο, ακόμα και το καλοκαίρι. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάνεις την λάθος επιλογή, που δυστυχώς για εσένα, θα καταλάβεις με το που το δοκιμάσεις στο σπίτι.

DO
Αν αμφιταλαντεύεσαι για ώρα, ανάμεσα σε δυο αποχρώσεις (λες και θα αγοράσεις σπίτι), φυσικά και θα ζητήσεις τα αντίστοιχα δειγματάκια, προκειμένου να τα ξαναδοκιμάσεις με την ησυχία σου στον καθρέφτη σου. Η ''μαγική'' συνταγή είναι το make-up να συμβαδίζει απόλυτα με το φύσει χρωματισμό μας, καθώς μόνο έτσι μπορεί και να τον αναδείξει.

DON'T
Αν παρόλα αυτά επιμένεις να το αγοράσεις εδώ και τώρα (άντρα θέλω, τώρα τον εθέλω) να θυμάσαι πως σε οποιαδήποτε επιλογή και να καταλήξεις, κινδυνεύει να είναι αποτυχημένη. Η πιο σκουρόχρωμες από το πρόσωπό μας, βάσεις τονίζουν τα σημάδια έκφρασης του προσώπου μας στο έπακρο. Δεν θα μπορεί να ξεφύγει από τα ''δίχτυα'' του εν λόγω make- up τίποτα, ακόμα και η ρυτιδούλα που ξεπροβάλλει δειλά. Αντίθετα, ένα ανοιχτότερο make- up θα φωτίσει ακόμα περισσότερο τα κουρασμένα μάτια μας ή την χλομάδα μας, ό, τι δηλαδή επιδιώκαμε να αποφύγουμε.

DO
Ως γνωστόν, η επιδερμίδα μας δεν μένει ίδια και απαράλλαχτη στο πέρασμα των σεζόν. Οι απαιτήσεις του καλοκαιριού, σαφώς και είναι πολύ λιγότερες (βοηθάει ιδιαίτερα η θάλασσα και γενικότερα η ξεκούραση) σε σχέση με αυτές του χειμώνα. Προτίμησε ένα ανοιχτότερο make-up για φθινόπωρο και χειμώνα, το οποίο θα ταιριάζει απόλυτα με τις ανάγκες σου, αλλά μην εξακολουθήσεις να το χρησιμοποιείς και το καλοκαίρι, μόνο και μόνο επειδή δεν τελείωσε. Ο ήλιος του καλοκαιριού απαιτεί μια απόχρωση, εμφανώς πιο σκούρα, η οποία θα επιδεικνύει και το μαύρισμα που με τόση δυσκολία απέκτησες.

DON'T
Μην αναμειγνύεις αποχρώσεις στην ίδια στρώση. Μπορεί αυτό να επιτρέπεται, όταν θέλεις να δημιουργήσεις γωνίες, απλώνοντας όμως τα διαφορετικά χρώματα διαδοχικά και όχι όλα μαζί. Αν κάνεις κάτι τέτοιο, το αποτέλεσμα θα είναι πέρα για πέρα ''απογοητευτικό'', αφού κατά πάσα πιθανότητα θα δημιουργήσεις διχρωμίες -αλά χάρτες- πάνω σου, καθόλου μα καθόλου γοητευτικές.